Учени от университета в Ливърпул доказаха, че кучетата надушват страха

...
 Учени от университета в Ливърпул доказаха, че кучетата надушват страха
Коментари Харесай

Кучетата надушват страха

 Учени от университета в Ливърпул потвърдиха, че кучетата " надушват " страха и тогава е най-вероятно да се държат нападателно и да ни ухапят, оповестява в. " Мейл он сънди ".
Специалисти са провели изследване измежду 694 души от графство Чешър. Сред тях имало и притежатели на кучета, и такива, които нямали домашни любимци. Учените са тествали прочувствена непоклатимост на участниците. Те открили, че хората, които били по-уверени и по-малко невротични, по рядко бивали ухапвани.

Екипът установил, че несигурните хора нормално имали и несигурни в държанието си кучета. Една четвърт от участниците признали, че били хапани от куче най-малко един път в живота си. Специалистите изследвали тяхната прочувствена непоклатимост с психически проби. По тяхната 7-бална канара, със всяка спомагателна точка за прочувствена непоклатимост, шансът за захапване от куче спадал с 23 %.

Собственици на кучета били с три пъти по-голям късмет да бъдат ухапани, спрямо останалите. Но учените също установили, че е доста по- евентуално човек да бъде ухапан от непознато куче, в сравнение с от познато. Британски болнични данни демонстрират, че се записват приблизително по 740 ухапвания от куче на 100 000 хиляди души население.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР